VÁNOČNÍ TURNÉ 2022 – PETR BENDE & BAND A HOSTÉ

19.12.2022

DSC 7541Když Petr Bende ve dvaadvaceti letech připravil svůj první vánoční program, těžko ho v té době napadlo, že o několik let později bude o vstupenky takový zájem, že se po nich vždy doslova zapráší. Koncerty se však dávno rozrostly z původní Zbraslavi u Brna na turné po celé republice.

Po krátké pauze se vánoční koncert konal v sobotu 17. prosince 2022 v kulturním domě ve Velké Bíteši. Koncert měl opět tu pravou sváteční atmosféru. Zazněly zde autorské, světové skladby i oblíbené vánoční koledy Petrem upravené.

Opět zahrála již tradičně oblíbená cimbálová muzika Gromba. Jako speciálního hosta si Petr vybral herečku a zpěvačku Báru Štěpánovou, která se objevila v aktuálním videoklipu k písní Tisíce cest. Bára obohatila akustický program několika písněmi, duetem s Petrem Bende a také divadelním čtením, povídkami, které pobavily, rozesmály a naladily na předvánoční atmosféru.

Na koncertu také vystoupil Petrův táta Ján Bende, se kterým zazpíval duet. Nechyběl místní pěvecký sbor Poupata ze Základní umělecké školy ve Velké Bíteši a Špunt Band ze Zbraslavi. Na závěr zazněla se všemi přítomnými i s Bárou Štěpánovou krásná píseň „Nad horů svítá".

Po koncertě si mohli návštěvníci koupit propagační materiály, CD, DVD, plakát nebo ses Petrem a Bárou Štěpánovou vyfotografovat a mít tak pěknou vzpomínku na krásný koncert.

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury

Foto: Otto Hasoň

Více fotek najdete ve FOTOGALERII.

DSC 7507DSC 7552thumb DSC 7518