V NOVÉM ROCE JSME ZAČALI DOBŘE

13056HC Štika Rosice – HC Spartak Velká Bíteš 2 : 9

Sobota 5. ledna 2019

Utkání s Rosicemi má vždy specifický náboj. Jednak polohou měst (derby), jednak tím, že hráči se navzájem dobře znají a část jich hrála v našem mužstvu a také dva rosičtí trenéři u nás dříve působili. Do tohoto zápasu opět nastupujeme se třemi obranými dvojicemi a se čtyřmi útoky.

Domácí začali ve velkém stylu a od třetí minuty prohráváme a to máme ještě několikrát štěstí, ale od poloviny první třetiny začínáme mít převahu, kterou úročíme třemi brankami. Ve druhé třetině v převaze pokračujeme, ale opět se snažíme naše šance ještě „vyšperkovat" a tak tuto třetinu vyhráváme pouze 2:1. Ve třetí se soupeř těžko dostává před naši branku, ale při našem „bagohokeji" střílíme na počet šancí pouze čtyři góly. Po vánoční přestávce, kdy hráči asi byli na hokej „nadrženi" jsme odehráli velmi kvalitní zápas. Začíná se rozehrávat bratrský útok, kde má zatím Kuba Touška smůlu při zakončování. Střelecky se prosazuje Račický, autor třech branek a také čtyřbodový Vaverka. Kéž by se dařilo i v příštích utkáních.

Další zápas hrajeme doma 12. 1. 2019 v 17 hodin proti Blansku. V pátek 18.1. 2019 jedeme na 18  hodinu do Uničova a hned v neděli hrajeme doma s Boskovicemi. Přijďte se podívat na kvalitní hokej a podpořit mužstvo domácích.

Sestava: Alexa (Bartošek), Grman – Rosendorf, Šidák A. – Novák Ji., Trnka – Věžník
Grmela – Šidák M. – Štěpánek Florek – Lang – Bustin
Petrčka – Touška M. – Touška J. Račický – Vaverka – Biolek

Branky: 12:46 Bustin, 13:50 Račický (Vaverka, Biolek), 14:51 Touška M. (Petrčka, Rosendorf),
26:57 Vaverka (Račický), 35:21 Věžník (Vaverka), 44:43 Lang (Florek, Novák Ji.)
55:37 Račický (Touška M., Trnka) 57:35 Šidák M. (Štěpánek), 59:01 Račický (Biolek, Vaverka)