DOBA ÚTLUMU SE PRODLUŽUJE

13056HC Spartak Velká Bíteš – HC Uničov 3 : 5

Sobota 20. října 2018

Největším současným problémem bítešského hokeje v krajské lize mužů je najít způsob jak dostat puk za záda soupeřova brankáře. Oba dnešní aktéři nastupují k utkání ve dvou pětkách (domácí Grmela přijíždí v průběhu druhé třetiny).

U domácích se na malém počtu hráčů podílí zranění (Grman), pracovní povinnosti (Petrčka, Grmela, Vaverka), studijní povinnosti (Bustin). Hosté mají ve svém středu několik hráčů s ligovými zkušenostmi (Korhoň, Sršeň, Paška). Jejich herní projev je úspornější, ale s přesnými nahrávkami a první třetinu vyhrávají 1:0. Na počet šancí mohla třetina skončit klidně 5:1. Ve druhé třetině děláme více chyb a na jejím konci je stav 0:4. Ve třetí konečně prolamujeme střeleckou smůlu a snižujeme na dvě branky. Soupeř je pod velkým tlakem, ale naše individuální chyba a hosté dávají pátý gól, který rozhoduje. V závěru ještě korigujeme skóre, ale na osudu utkání se nic nemění. Je to již čtvrtý zápas kdy máme „střelecký útlum", ale věříme, že už skončil.

Příští utkání hrajeme v Boskovicích v neděli 28. 10. 2018 v 15:30 hodin a na domácím ledě sehrajeme mistrovské utkání v sobotu 3. listopadu v 17:00 hodin s mužstvem Uherského Hradiště.

Sestava: Alexa (Bartošek)
Novák – Rosendorf
Šidák A. – Trnka
Michálek – Bednář – Šidák M.
Račický – Biolek - Florek
Grmela

Branky: 43:30 Trnka (Račický), 45:01 Račický (Florek, Biolek) 57:43 Grmela
(Rosendorf, Novák)