PODRUHÉ SE NÁM DOVÉZT BODY ZE SLOVÁCKA NEPODAŘILO

13056HC Sp. Uherský Brod – HC Sp. Velká Bíteš 7:4

Sobota 28. ledna 2017

Během čtrnácti dnů jsme sehráli druhé utkání na Slovácku, tentokrát v Uh. Brodě. Místní Spartak má ve své sestavě několik hráčů s extraligovými zkušenostmi (Peterek, Pšurný) a hlavně Miloslava Gureně, který prošel jak NHL (Montreal), KHL (CSKA Moskva, Petrohrad) tak extraligou (Zlín, Třinec, Litvínov) a druhou sezónu hraje a je ve vedení brodského hokeje.
K zápasu odjíždíme opět s jedním brankářem a bez zraněných hráčů (Šidáka, Kožára, Grmely, Šímy) a pracovně zaneprázdněného kapitána Pavla Budě (letos hokejovým odílem navrženého na sportovce města).


První třetina začala v rychlém tempu na obou stranách. V páté minutě dostáváme první, trochu lacinou branku z úhlu. V sedmé min. po chybě a následném faulu Nováka domácí proměňují trestné střílení. V deváté min. snižuje Mirek Pospíšil po nahrávce Nováka. V šestnácté min. opět soupeř odskakuje o dvě branky. Ve dvacáté nevyužíváme trestné střílení (Petrčka) a třetina končí 3:1.
Ve druhé třetině jsme lepším mužstvem a po brankách Mirka Pospíšila a Petrčky srovnáváme na 3:3.
Ve třetí třetině začínáme opět dobře, ale tradičně bez efektu. Na soupeřův gól ze 44. min. dokážeme během minuty odpovědět Dominikem Trnkou. Potom o sobě dává vědět hlavní rozhodčí a tři hodně přísná naše vyloučení rozhodují o konečném výsledku. Odjíždíme bez bodu a prohlášení domácího trenéra Kůdely, že hokejovější mužstvo u nich v této sezóně nehrálo, může jen potěšit, ale to je tak vše.

Sestava: Alexa,
Grman, Novák, Vojáček, Odvářka, Petrčka,Touška M., Touška J.,
Pospíšil P., Pospíšil M. „C", Štěpánek, Trnka, Ondráček.
 
Branky:
8:11 Pospíšil M. (Novák)
22:59 Pospíšil M. (Ondráček, Pospíšil P.)
33:03 Petrčka (Novák, Grman)
44:49 Trnka (Grman, Štěpánek)
 
V sobotu 4. 2. 2017 přivítáme další slovácké mužstvo Uherský Ostroh - v 17 hodin.