Z VELKÉHO MEZIŘÍČÍ ODJÍŽDÍME BEZ BODŮ

13056HHK Velké Meziříčí - HC Spartak Velká Bíteš 5:1

Sobota 13. února 2016

V minulém kole jsme měli volno a věřili jsme, že do derby se do sestavy vrátí zranění hráči. Ale opak byl pravdou. Na marodku přibyli další dva ( Petrčka a Štěpánek) a tak jsme nastoupili k zápasu s jedenácti hráči v poli a Mirek Pospíšil s nedoléčeným zraněním nemohl hrát v plném nasazení.

Do utkání jsme však vstoupili výborně a první třetina končí 1 : 1 a na obou stranách bylo několik nevyužitých šancí.

Ve druhé minutě druhé třetiny hlavní rozhodčí Král hrubě ovlivnil průběh utkání, když uznal domácím neregulérní branku. Náš brankář Alexa byl po excelentním zákroku faulován, v brankovišti byli minimálně dva domácí hráči a dalšímu se podařilo dotlačit puk do branky. O neregulérnosti gólu mluvili jak domácí příznivci tak delegát utkání. Po celou druhou třetinu jsme měli převahu, ale gól jsme nedali a tak po dvou třetinách prohráváme 2 : 1.

Ve třetí třetině při našem oslabení přehlédli rozhodčí přihrávku rukou ve středním pásmu a při pokračování akce dávají domácí třetí branku. Ve zbytku utkání jsme lepším mužstvem, vytváříme si šance, ale bez efektu. Dvě minuty před koncem po oddechovém čase odvoláváme brankáře, hraje se ve třetině domácích, ale ti mají větší štěstí a dávají čtvrtý gól do prázdné naší branky a je rozhodnuto. Čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou po špatné naší rozehrávce domácí upravují na konečných 5:1. Tento výsledek však neodpovídá průběhu zápasu. Rozhodčí jsou kapitola sama pro sebe a je těžké se k jejich výkonu vyjadřovat. Ve zbývajících dvou utkáních nám stačí tři body, abychom zůstali na prvním místě v základní části.

V sobotu 20. 2. 2016 hrajeme doma s Blanskem v 17 hodin.
 
Sestava: Alexa, (Bartošek), Žalud, Babic, Novák, Vojáček, Jochman, Šidák, Kožár,
Pospíšil P, Touška M, Touška J, Pospíšil M.
 
Branka hostů: 10:59 Touška J. (Jochman).