DRUHÁ PROHRA NA DOMÁCÍM LEDĚ V TOMTO ROCE

13056HC Spartak Velká Bíteš - SK Minerva Boskovice 2:6

Sobota 30. 1. 2016

V sobotu 30. 1. 2016 přijelo k mistrovskému utkání mužstvo z Boskovic a chtělo odčinit domácí prohru s námi z prvního zápasu v tomto roce na jejich zimním stadionu. Do sestavy se jim vrátily zraněné opory Kárný, Klimeš, Surý Aleš, Honzek, Popolanský. Zatím co my jsme nastoupili bez Buďe, Babice, Čuňočky, Jochmana, Grmely a Marka Toušky pouze ve dvanácti hráčích v poli.

Hned z prvního útoku hostů v čase 0:31 dostáváme branku. Ale celá první třetina je v naší režii pouze s jedním vyrovnávajícím gólem a ostatní šance jsou nevyužity. Rozhodčí Melich (ten, který nás zařízl v Uh. Ostrohu) trestá jen domácí hráče a fauly hostů nechává bez povšimnutí.

Druhá třetina je stále vyrovnaná. Ve 33. minutě dávají hosté druhou branku. V čase 38:48 je faulován náš hráč Touška a jakož i několik zákroků před tím i tento je bez odezvy hlavního rozhodčího. Za následný protest dostává náš hráč dvě minuty a za údajné zdržování hry další dvouminutový trest. Poslední minutu druhé třetiny jsme ubránili, ale hned v první minutě třetí třetiny hosté zvyšují na 3:1. Když pak v zápětí vyrobíme dvě hrubé chyby (Žalud) je stav 5:1 a je rozhodnuto. V tento moment začíná hlavní arbitr redukovat počet vyloučených hráčů a na trestnou posílá hostující hráče za vymyšlené fauly. Nechce se věřit tomu, že rozhodčí z Hodonína mohou být spojenci Uherského Ostrohu (o jehož vlivu na rozhodčí je na internetových stránkách hodně diskutováno). Také delegát utkání vyjádřil kritiku k vedení zápasu ze strany rozhodčích. Ale anglická královna si přečte jen výsledek utkání. V tabulce jsme stále první s náskokem 6. bodů na Uh. Ostroh a V. Meziříčí.

Příští kolo máme volno, v sobotu 13. 2. hrajeme ve Velkém Meziříčí (derby) a doma 20. února s Blanskem.

Sestava:
Alexa (Bartošek)
Žalud, Novák, Rozmahel Z., Vojáček,
Štěpánek, Šidák , Kožár,
Touška J., Pospíšil M., Petrčka,
Trnka, Pospíšil P.,
Branky:
10:28 Petrčka (Touška J.)
58:14 Vojáček