PRVNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ V NOVÉM ROCE SE NÁM NEPOVEDLO

13056HC Spartak Velká Bíteš - HHK Velké Meziříčí 2:6

Sobota 16. 1. 2016

K prvnímu domácímu utkání v novém roce s rivalem z Velkého Meziříčí jsme nastoupili bez zraněných a nemocných hráčů (Buďa, Pospíšil Mirek, Touška Marek) a po týdenní zápasové přestávce (minulé kolo jsme měli volno) v brance s Bartoškem a po dlouhodobém výpadku (zranění), navrátilci Jochmanem a Babicem a z „B" týmu povolaným Rozmahelem Tomášem.

Hostující tým, který hraje v poslední době velmi dobře a stoupá v tabulce (je na třetím místě), začal utkání ve velkém nasazení. Domácí však kontrují a je vidět oboustranně rychlý, kontaktní hokej plný pohledných kombinací. V páté minutě dostáváme první branku, které však předcházel faul na Šidáka (zásah hokejkou do obličeje, což potvrdil i instruktor zápasu), který nebyl hlavním arbitrem potrestán. V následné fázi si vytváříme několik vyložených šancí (Pavel Pospíšil 2x), které zůstávají nevyužity. A když ano, tak rozhodčí gól neuznává pro údajné postavení hráče v brankovišti. Po této akci napadl hostující brankář našeho hráče Kožára (úder hlavou) a dostává trest ve hře. My máme před sebou pětiminutovou přesilovku. Co je všechno platné,že držíme soupeře v jeho třetině, střílíme jednu ránu za druhou (bez efektu), když v polovině přesilové hry se dostává soupeř do přečíslení a zvyšuje skóre. Aby toho nebylo málo, tak po vyloučení Jakuba Toušky ve hře ve čtyřech na obou stranách dostáváme ve dvacáté minutě třetí branku. Třetina končí za stavu 0:3.

Druhá třetina začíná náporem hostujícího mužstva, které přidává další branku. Potom se prosazují i domácí, ale zázraky se nedějí a třetina končí 2:2.

Ve třetí třetině hosté dobrou obranou kontrolují výsledek, který v 58. minutě upravují na konečných 2:6. V tomto oboustranně kvalitním utkání před pěknou návštěvou bylo hostující mužstvo lepší a vítězí zaslouženě a tak bítešská hokejová bašta byla poprvé v této sezóně pokořena.

Ve čtvrtek hrajeme v Blansku a v sobotu 23.ledna v 17. hod. doma s Rosicemi.

Branky a nahrávky:
29:16 Grmela (Štěpánek)
37:58 Pospíšil Pavel (Jochman)
 
Sestava: Bartošek(od 20. minuty Alexa) – Žalud, Novák, Babic, Vojáček, Trnka,
Štěpánek, Šidák, Grmela – Touška Jakub, Petrčka, Kožár,
Jochman, Pospíšil Pavel, Rozmahel Tomáš.