HODNOCENÍ HOKEJOVÉ SEZONY 2014 - 2015 HC SPARTAK VELKÁ BÍTEŠ

13056Po velmi úspěšné sezoně 2013-2014, kdy jsme se stali přeborníky Jihomoravského kraje, nám na začátku sezony odešlo 5 klíčových hráčů. Odešli tři obránci, Svoboda, Čunočka a Rosendorf a útočníci Čikl a Mička . Již přípravné zápasy před sezonou naznačovali, že kádr bude nutno doplnit dalšími hráči. Přišli noví hráči, ale jen Žalud byl pro mužstvo posilou. Kádr mužstva byl velmi úzký. Účast na tréninkách byla velmi malá, protože někteří hráči byli přes týden pracovně zaneprázdněni a v mužstvu bylo několik studentů. Po celou sezonu podávali velmi dobré výkony, v obraně Žalud, Buďa, Košecký, Babic, Trnka a na Play Off přišel z techniky Brno Maršálek, který nám velmi pomohl. Útočníci neprokazovali po celou sezonu stabilní výkony. Slabinou celého mužstva bylo neproměňování vyložených šancí.

I když došlo k odchodu 5-ti kvalitních hráčů, podávali jsme v první části soutěže velmi dobré výkony. Budili jsme respekt u všech soupeřů. Na začátku druhé části jsme měli výkonnostní pokles. Ke konci soutěže jsme opět začali podávat velmi dobré výkony, což se projevilo v Play Off. Ve čtvrt finále jsme porazili favorizované Blansko, v semifinále jsme porazili Šumperk a postoupili jsme do finále o přeborníka Jihomoravského kraje. Ve finále s Uničovem jsme podali v obou utkání velmi dobré výkony, ale střelba a proměňování vyložených šancí, které jsme neproměnili a z tohoto důvodu jsme prohráli s Uničovem.

Hodnotím sezonu jako velmi úspěšnou. Byla to velmi dobrá propagace města Velká Bíteš. V hledišti bylo hodně mladých adeptů ledního hokeje a myslím si, že i pro ně to byl velmi dobrý zážitek. Divácká kulisa byla dobrá až na Play Off.

V Brně dne 31.3.2015

Zdeněk Pirochta

trenér