KINEMATOGRAF BRATŘÍ ČADÍKŮ VE VELKÉ BÍTEŠI

30.7.2024

Čadíci fotoV červenci do Velké Bíteše přijel opět Kinematograf bratří Čadíků. Na prostranství u kulturního domu se v úterý 23. července promítala romantická komedie o tom, co všechno se může stát, když se zapletete do jedné nevinné lži s názvem „Lítá v tom". Ve středu 24. července to byl příběh „Nikdy neříkej nikdy", který ukázal, že všechno zlé může být opravdu pro něco dobré a ve čtvrtek 25. července se nejen pro děti, ale i pro dospělé promítala pohádka „Princezna na hrášku".


Na dobrovolném vstupném se v průběhu těchto tří dní vybralo 20207 Kč. Tento finanční obnos bude věnován na charitativní akce ve prospěch „Konta Bariéry", jež je projektem „Nadace Charta 77". Občerstvení pro návštěvníky zajišťovala restaurace „Božský burger" a Pils-Bar „U Staříka".

Silvie Kotačková, Informační centrum a Klub kultury Velké Bíteše

Kinematograf bratří Čadíků byl pravděpodobně ve Velké Bíteši naposledy. S nárůstem ceny promítaných filmů (za jeden film by v současné době měl hradit Klub kultury společnosti Bratří Čadíků 12.000 Kč bez DPH), budeme hledat alternativu pro letní kino. V letošním roce navštíví poprvé naše město Kino na kolečkách s českými komediemi a pohádkou, které v současné době teprve přichází do kin. Pokud si to občané oblíbí, budeme v tom pokračovat nebo budeme hledat další vhodné způsoby náhrady kina, které našemu městu zcela určitě chybí.

Josef Jelínek, Informační centrum a Klub kultury Velké Bíteše

čadíci