REPORTÁŽ Z BÍTEŠSKÝCH ČARODĚJNIC

3.5.2024

0b345402-f42d-4aa8-b0e8-4ea822442e8bInformační centrum a Klub kultury uspořádalo u kulturního domu v úterý 30. dubna Bítešský čarodějnický podvečer s ohňostrojem.

Po celý podvečer hrála k poslechu i tanci již známá kapela Sprint.

Pro děti byly připravené soutěžní stanoviště, které zajistili Kynologický klub Velká Bíteš, hokejisti HC Spartak a Sbor dobrovolných hasičů. Za účast v soutěži děti sbíraly razítka a poté byly odměněny malou sladkostí. Byla zde i ukázka výcviku psů Kynologického klubu. Dětmi byl také plně využit skákací hrad.

Přišlo hodně malých, ale i velkých čarodějnic. Odborná porota vybrala ty nejlepší. Ty byly odměněni malou cenou. Nechybělo opékání špekáčků, cukrová vata i živáňská pečeně.

404487b8-406b-49f6-8c96-901046f10231Součástí večera bylo zapálení vatry s velkou čarodějnicí, kterou vytvořily a ozdobily maminky s dětmi v Mateřském centru Bítešáček.

Na závěr čarodějnického večera se uskutečnil ohňostroj v produkci Miloše Janečka. Jednalo se o přesunutý ohňostroj z Novoročních oslav 1. ledna. Tento ohňostroj byl objednán a uhrazen před Novoročními oslavami v celkové částce 30.000 Kč. Jelikož největší radost dělá ohňostroj dětem, zvolili jsme tento termín jako pěkné zakončení čarodějnického večera u kulturního domu.

Poděkování patří Sboru dobrovolných hasičů Velká Bíteš, Kynologickému klubu Velká Bíteš, HC Spartak Velká Bíteš, baru U Staříka, jídelně Lunchservis za občerstvení i Zdeňku Balášovi, který věnoval účastníkům této akce 350 ks špekáčků, maminkám z Mateřského centra Bítešáček za výrobu čarodějnice, Miloši Janečkovi za ohňostroj a také firmě BDS spol. s r.o. za zapůjčení návěsu coby pódia pro kapelu Sprint.

Silvie Kotačková
Informační centrum a Klub kultury