BŘEZEN V MATEŘSKÉ ŠKOLE MASARYKOVO NÁM. A LÁNICE

11.4.2022

 

Berušky Motylci_Sovičky_6_002Hned 1. března proběhl ve školce masopustní rej, během nějž si děti ve vyzdobených třídách zatancovaly, zasoutěžily a nakonec za zpěvu písniček „pohřbily" basu. Masopust se vydařil a všichni se těšíme na ten příští.

Předškoláci ze všech našich tříd navštívili Základní školu ve Velké Bíteši, paní učitelky pro děti připravily mnoho úkolů z různých oblastí. Dětem se dopoledne ve škole moc líbilo a těší se v dubnu na další návštěvu. Paní učitelkám ze školy děkujeme za perfektní organizaci.

 

Ptačí stezka_Slu_a_Vče_1__copy4. března se děti spolu s učitelkami vypravily směrem na Nové Sady, kde pro ně byla připravena Ptačí stezka, která prověřila jejich znalosti našich stálých ptáků. Na stezce bylo 13 ptačích zastavení, kde děti poznávaly ptáčky podle fotografie a jejich zpěvu a také plnily nějaký úkol. Stezku s úkoly si mohly zájemci projít i několik dalších dní.

 

 

Morena -_Sadová_3_00218. března jsme se sešli na louce za mateřskou školou v Lánicích (třída Motýlků šla od Základní školy směrem k čističce), abychom společně vynesli Morénu k potoku. Za zpěvu písniček a říkání básniček jsme se s Morénou rozloučili a hodili jí do potoka. Společně jsme ozdobili lítečko (symbol jara a také nového života) a za doprovodu říkadel a zpěvu ho přinesli k bráně školní zahrady. Tu jsme „odemkli klíčem k jaru" a zde si děti po dlouhé době zase pohrály společně s kamarády z celé školky.

 

divadlo Včeličky_1_002Naši školku navštívila divadelní agentura Pernštejn s představením Jak vodník Bublina uspořádal soutěž ve zpěvu. Děti byly z představení nadšené, zpívaly spolu se všemi obyvateli rybníčku známé písničky.

A protože březen je měsíc knihy, vypravili jsme se s dětmi do Městské knihovny. Děti si prohlédly knihovnu, dozvěděly se, jaké knihy mohou najít v různých odděleních a kolik knih je zhruba v knihovně. A mohly si samozřejmě prohlížet knížky, největší úspěch měly ty s otevíracími okénky.


Včeličky a_Sluníčka_6_002V průběhu března (a pokračujeme i během dubna) probíhala na stránkách školy anketa, ve které hledáme názvy pro dvě nové třídy, které budou na Masarykově náměstí.

V jednotlivých třídách proběhly konzultační hodiny pro rodiče.


Pokračujeme také ve cvičení v hale TJ Spartak Velká Bíteš.

 

 

Kolektiv zaměstnanců MŠ Masarykovo náměstí a Lánice

 

MŠ tělocvična

MŠ vynašení_Moreny