NoMen Run - jedinečná ženská štafeta - 23. 4.

4.4.2022

No menRunJedinečná štafeta určená pouze ženám NoMen Run se bude již po sedmé konat na Vysočině - konkrétně na Novoměstsku a Velkobítešsku.

V sobotu 23. dubna se sejdou všechny týmy žen a dívek v Areálu SKI v Novém Městě na Moravě a vyrazí na 88 km dlouhou trasu, která končí ve Velké Bíteši.

Cíl závodu bude na hřiště Základní školy Sadová ve Velké Bíteši a pro fanoušky je důležitá informace, že cca v 16:00 hod můžeme očekávat první týmy v cíli.


V 18:00 hod pak bude následovat vyhlášení výsledků

Unikátnost NoMen Run je v tom, že žádná jiná čistě ženská štafeta se v tomto formátu v České republice neběhá. Jde o 88kilometrovou trasu, s osmi úseky v délce 9 - 12,5 km, z nichž 80 % vede po lesních a polních cestách a zbytek je asfalt. Snaha organizátora je běžet co nejvíce přírodou.

no men_run_zvidea

V loňském roce se na startu této dámské štafety sešlo ve Vysočina Aréně 92 natěšených týmů. Pravidla umožňují maximálně 4 běžkyně v družstvu, čehož většina využila. Odstartovaly i týmy s menším počtem běžkyň a dvě závodnice se postavily na start s úmyslem uběhnout celý závod samy. 

 Závod nakonec vyhrály vítězky všech pěti předchozích ročníků Run&Mum v čase 7:28:54, solo běžkyně Kateřina Kadlečková doběhla v úžasném čase 10:32:25.

no men run usek 8 

Obr.: Poslední úsek trasy, který končí ve Velké Bíteši.